Pohon všech kol 4x4

Pohon všech kol je druh pohonu vozidel, při kterém jsou poháněna všechna kola. Tento systém najde využití jak u nákladních automobilů, tak i osobních vozidel.

Vozidla vybavena pohonem všech kol mají výhodu při průchodu náročným terénem, při jízdě na sněhu nebo za silného deště. Obecně má pohon všech náprav zlepšené trakční schopnosti oproti běžným automobilům, kdy tato vozidla za ztížených jízdních podmínek selhávají.

Automobily s pohonem všech kol využívají větší styčné plochy s hnanými koly a uzávěrku diferenciálu pro jízdu za ztížených podmínek. Typicky jde o jízdu na písku, v bahně nebo za velkých dešťů (aquaplaning). Naproti tomu jsou automobily s pohonem všech kol dražší než běžná vozidla, mají větší spotřebu a nepatrně zhoršenou akceleraci (zejména u motorů do 100 kW).

Nezbytnou součástí vozů s pohonem všech kol je diferenciál. Při průjezdu zatáčkou je zapotřebí, aby se vnitřní kola otáčela méně, než kola vnější. Bez existence diferenciálu by toto nebylo možné a průjezd zatáčkou ve vyšších rychlostech takřka nemožný. Diferenciál zapříčiňuje otáčení kol různou úhlovou rychlostí a zajišťuje tak hladký průjezd zatáčkou. Jeho uzavřením (resp. uzávěrkou diferenciálu) se zajistí otáčení všech kol stejnou úhlovou rychlostí. Tato vlastnost je výhodná zejména na kluzkém terénu, v jiných situacích se doporučuje nechat diferenciál s omezenou svorností, jinak by docházelo k přetěžování převodů a k výraznému zhoršení jízdních vlastností při průjezdu zatáčkou.

File:Daihatsu Taft 4x4.JPG
Pohon všech kol bývá označován jako 4x4 (dvě nápravy, 4WD), 6x6, 8x8, apod. Pohon všech kol využívají i traktory, stavební stroje a závodní vozy. Zdroj: wiki commons

Dalším elementem u 4WD vozů je rozvodovka. Rozvodovka přenáší hnací sílu motoru na hnaná kola a převádí točivý moment na příčný. Převod kroutícího momentu zajišťuje soukolí talířového ozubeného kola a pastorku. Soukolím se zároveň snižují otáčky převodovky a zvyšuje se tak hnací síla.

Využití volnoběžky


U některých typů automobilů 4WD se využívá volnoběžka. Volnoběžka neruší systém ABS a v určitém směru je schopna jej i suplovat. Při prudkém brzdění a následném zablokování předních kol se zastaví i hnací člen volnoběžky, volnoběžka se odblokuje a tento člen se dále otáčí rychlostí původních otáček. Díky této vlastnosti vozidlo nepřechází do smyku a udržuje si směrovou stabilitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat