Převodovka - typologie a funkce

Převodovka umožňuje změnu převodových stupňů při přenosu točivého momentu a mechanické síly z hnací hřídele na hnanou. Převodovky rozlišujeme na nesynchronizované, synchronizované, plně synchronizované a automatické.

Nesynchronizované převodovky jsou známé u starších strojů a automobilů, kdy při změně točivého momentu (před zařazením rychlostního stupně), je třeba sešlánout plyn. Meziplyn způsobí synchronizaci otáček ozubených kol, po které je možné zařadit požadovaný rychlostní stupeň bez rizika přeskočení zubu. 
Násilným zařazením rychlosti bez synchronizace snižujeme životnost převodovky či okamžité poškození soukolí.

Kuželové převodovky
Kuželové převodovky od Teatechnik.cz

Synchronizované převodovky sjednocují rychlost otáčení jednotlivých ozubených kol, a to buď elektronicky, nebo mechanicky. Mechanická synchronizace otáček ozubených kol je realizována za pomoci synchronizačních kroužků. Řadící vidlice tlačí při zařazování na synchronizační kroužek a ten třením o kuželovou plochu na konkrétním volně otáčeném ozubeném kole zbrzďuje nebo zrychluje kolo na stejnou úhlovou rychlost, jakou má výstupní hřídel.

Synchronizované převodovky redukují dobu nutnou na změnu převodového stupně, respektive dobu nutnou pro přerušení přenosu výkonu zařízení. Ne všechny rychlostní stupně musí být synchronizovány, dříve byly sladěny pouze 2 rychlostní stupně. Dnes se běžně setkáme u automobilů s nesynchronizovanou zpátečkou, adekvátní zařazení je možné provést pouze při zastavení vozidla.

TYP I
Šnekové převodovky nacházejí uplatnění především u dopravníků.

Elektronická synchronizace bývá využívána u nákladních automobilů, kde se rovněž instalují mnohastupňové převodovky. V konstrukci převodovky chybí synchronizační kroužek, jinak je všechno stejné. Uspořený prostor je použit právě pro další ozubená kola, a tím i další rychlostní stupně.
Automatická převodovka má za úkol řadit rychlostní stupně automaticky bez nutnosti zásahu obsluhy stroje. 

Kromě toho umí znásobit přenos točivého momentu, umožňuje rozjezd vozidla bez nutnosti použití spojky, vhodně volí a zařazuje rychlostní stupeň.

Pro řízení automobilu s automatickou převodovkou je k dispozici řadící páka s následujícími módy:

  • P – parking – po zastavení posuneme páku na stav „P“, kromě toho je možné použít i ruční brzdu (tu zpravidla reprezentuje příslušný pedál)
  • R – reverse – zpátečka
  • N - neutrál
  • D – drive – mód pro jízdu vpřed. Po aktivaci tohoto módu dojde při uvolnění brzdy k uvedení vozidla do pohybu

Žádné komentáře:

Okomentovat